Een instructiefilm laten maken is niet langer beperkt tot één taalgebied. Ontdek hoe meertalige instructievideo’s je de mogelijkheid bieden om een wereldwijd publiek te bereiken, en bekijk enkele praktische voorbeelden van bedrijven die deze aanpak succesvol hebben toegepast.

De kracht van meertalige instructievideo’s

In de huidige geglobaliseerde wereld is het bereiken van een divers publiek van cruciaal belang. Meertalige instructievideo’s vormen een brug tussen culturen en talen, waardoor bedrijven wereldwijd impact kunnen maken.

Voorbeelden van bedrijven die meertalige instructievideo’s gebruiken

  1. Duolingo: Deze populaire taalonderwijsapp maakt gebruik van meertalige instructievideo’s om gebruikers te begeleiden bij het leren van nieuwe talen. Ze bieden video’s met instructies en uitleg in verschillende talen, waardoor gebruikers van over de hele wereld kunnen profiteren van hun platform.

  2. IKEA: Als wereldwijde meubelgigant heeft IKEA meertalige instructievideo’s gemaakt om klanten te helpen bij het monteren van hun producten. Deze video’s zijn beschikbaar in verschillende talen en zorgen ervoor dat klanten overal ter wereld hun meubels correct kunnen samenstellen.

  3. LinkedIn Learning: LinkedIn Learning biedt een scala aan educatieve video’s en cursussen. Ze vertalen veel van hun inhoud naar verschillende talen, waardoor professionals wereldwijd toegang hebben tot hoogwaardige instructiematerialen.

Hoe meertalige instructievideo’s te creëren

  1. Vertaling en lokalisatie: Begin met het vertalen van je script naar de gewenste talen. Zorg ervoor dat de vertaling niet alleen accuraat is, maar ook cultureel relevant.

  2. Professionele voice-over of ondertiteling: Overweeg het gebruik van professionele stemacteurs voor de voice-over of voeg ondertiteling toe in de doeltaal. Dit verbetert de verstaanbaarheid en begrijpelijkheid.

  3. Technische overwegingen: Zorg ervoor dat je videoplatform de mogelijkheid biedt om meertalige video’s te hosten en gemakkelijk te schakelen tussen verschillende taalversies.

  4. Testen en feedback: Voordat je de video’s lanceert, laat ze testen door native speakers om eventuele taalkundige of culturele fouten op te sporen en te corrigeren.

Conclusie

Meertalige instructievideo’s zijn een krachtige tool om een wereldwijd publiek te bereiken en je boodschap over te brengen. Voorbeelden van bedrijven zoals Duolingo, IKEA en LinkedIn Learning laten zien dat meertalige video’s effectief kunnen zijn in verschillende sectoren. Als je overweegt om meertalige instructievideo’s te creëren, is het raadzaam om samen te werken met een ervaren videoproductiebedrijf dat expertise heeft op dit gebied. Hierdoor kun je je content effectief afstemmen op diverse taal- en cultuurgebieden en je wereldwijde bereik vergroten.