Of je nu wil of niet, als je als blogger met een eigen website een flinke stap wil maken, zul je aan de slag moeten met SEO. Een website die goed scoort in Google krijgt meer bezoekers. En een website met goede rankings en veel organische bezoekers, levert nou eenmaal meer op. Je kunt meer geld vragen voor een publicatie en het is voor adverteerders interessanter om met jou samen te werken.

Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw website door Google beter wordt gevonden? Dan is een flinke klus en SEO is niet eenvoudig. Gelukkig zijn er verschillende online tools die jouw leven als blogger een stuk aangenamer kunnen maken.

De juiste set aan tools is binnen SEO cruciaal. Zo is het belangrijk om je ranking te volgen, de juiste zoekwoorden te kiezen die je in een blog gaat verwerken en is het ook belangrijk om je concurrenten in de gaten te houden.

Maar zodra je gaat oriënteren op de beschikbare tools schrik je al snel van de prijs. Een maandelijks bedrag van €99 is voor een all-in-one tool helemaal niet vreemd. Maar betekend waarschijnlijk wel een flinke hap in je budget. En daarbij komt ook nog eens dat het veelal expert tools zijn met 1001 functies, waarvan jij er hooguit 5 zal gebruiken.

Gelukkig is daar Mangools. Vergeleken met software pakketten als AHrefs en SEMrush nog wat onbekender. Maar qua prijs een stuk vriendelijker. En Mangools heeft echt alles wat een gemiddelde blogger en publisher nodig heeft. Een basic abonnement kost slechts €29,90 (bij een jaar abonnement), daar kun je geen buil aan vallen. En zoals gezegd, het heeft alles wat je als blogger nodig hebt. Ranktracking, zoekwoordenonderzoek, backlink analyses en veel meer, met Mangools wordt dit een fluitje van een cent.

Bijkomend voordeel is dat Mangools ongekend gebruiksvriendelijk is. Binnen 5 minuten heb je alles in de gaten en voor je het weet run als echte SEO specialist je eigen blog en schieten de bezoekers vanuit Google door het dak!