Ontzettend veel mensen maken tegenwoordig gebruik van social media. De kans is groot dat je het zelf ook hebt! Social media maakt het voor bedrijven ook heel eenvoudig om gericht te adverteren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je advertenties op Facebook aan een hele specifieke doelgroep te tonen. Maar wat doe je als je de focus specifiek op een zakelijke doelgroep wilt leggen? In dat geval is vooral LinkedIn marketing zeer interessant! Waarom dat zo is en hoe LinkedIn marketing werkt? Dat lees je in dit artikel!

Waarom is LinkedIn zo geschikt?

Als je een zakelijke doelgroep voor ogen hebt, is LinkedIn vaak de beste optie. LinkedIn is namelijk speciaal gemaakt voor zakelijke doeleinden. Mensen gebruiken LinkedIn om te netwerken. In tegenstelling tot Facebook wordt het platform niet voornamelijk gebruikt om persoonlijke dingen te posten. Je post er niet zomaar wat je vandaag gegeten hebt. In plaats daarvan post men bijvoorbeeld branchenieuws en relevante onderzoeken.

Terwijl het op Facebook gebruikelijk is om je hobby’s en relatiestatus in te vullen, toont een LinkedIn-profiel je functie en werkgever. Vaak vind je er ook de kwalificaties van iemand terug en kun je zien waar iemand in het verleden gewerkt heeft. Dit alles zorgt ervoor dat jij je heel gericht op de juiste doelgroep kunt focussen.

Targeting met behulp van LinkedIn marketing

Als je een LinkedIn campagne opzet, heb je ontzettend veel opties. Zo kun je bijvoorbeeld een type advertentie kiezen. Maar het is ook mogelijk om precies aan te geven wat jouw doelgroep is. Het kan bijvoorbeeld heel interessant zijn om je specifiek te richten op mensen met een bepaalde functie. Heb jij bijvoorbeeld een product ontworpen voor designers? Dan kun je ervoor kiezen om specifiek mensen met deze functie te targeten.

Met goede targetingopties blijft het rendement op je campagne optimaal. Hoe beter je campagne is ingesteld, hoe meer mensen namelijk op je advertenties klikken. En dus levert het je uiteindelijk ook meer op.

De uitdagingen van LinkedIn marketing

LinkedIn marketing is dus zeer interessant als je een zakelijke doelgroep voor ogen hebt. Het brengt echter ook uitdagingen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld lastig om je campagne zonder hulp van een specialist goed in te stellen. Ook is het extra belangrijk dat je advertenties professioneel overkomen. Wil jij er zeker van zijn dat je campagne je ook daadwerkelijk iets oplevert? Dan kun je social media marketing aan GoFain of een andere specialist uitbesteden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *