Een website (laten) ontwerpen is één ding, hem vindbaar maken en laten converteren tot tastbare leads is heel wat anders! En dat is gek, want dat zou toch een van de belangrijkste doelen moeten zijn van je website. Je website is veel meer dan een online visite kaartje. Goede zakelijke fotografie speelt hierin een belangrijke rol. In dit artikel leggen we je uit waarom.

Professionele bedrijfsfotografie zorgt voor leads

In grote lijnen heeft een website 2 functies:

  1. Bevestiging van mond op mond reclame. Indien de naam van je bedrijf genoemd wordt in relatie tot de product of dienst die je levert dan ben je de concurrentie al 1 stap voor. Dit kan door een persoonlijk gesprek, sponsoring van de lokale sportclub of welke andere doorverwijzing dan ook. Als een dergelijke bezoeker dan je site bezoekt zoekt hij of zij bevestiging van hetgeen hij gehoord heeft en wil graag zien of jij kunt doen of leveren wat diegene zoekt. Goede foto’s van je producten of gerealiseerde projecten scheppen dit vertrouwen.

  2. Bevestiging dat hetgeen op jouw site te lezen en te zien is aansluit bij de, wat ze noemen: zoekintentie.

Wellicht kun je stellen dat de tekstuele en visuele inhoud van een pagina iets minder een rol speelt als een bezoeker via mond op mond reclame bij je terechtkomt, maar dan zul je toch op een andre manier moeten laten zien dat je de juiste partij bent. Hoe groter het bedrijf wordt, hoe verder je dit process moet optimaliseren en dan speelt goede bedrijfsfotografie een rol.

Professionele zakelijke fotografie en referenties spelen met name een rol bij bezoekers die via organisch zoekgedrag op je site gekomen zijn. De persoonlijke aanbeveling van de mond op mond reclame ontbreekt immers.

Hoe krijg je nu nieuwe potentiële klanten als bezoekers op je site?

We beperken ons in deze paragraaf uitsluitend tot bezoekers die via organisch zoekgedrag op jouw site terecht gekomen zijn. Hiervoor moet de inhoud van je site afgestemd zijn op de het doel van de bezoeker, de zg. zoek intentie. Het process wordt zoekmachine optimalisatie genoemd oftewel SEO.

Bij iedere website ontwikkeling of website vernieuwing zou dit eigenlijk een belangrijke rol moeten spelen. Een zoekmachine optimalisatie process bestaat uit de volgende stappen:

  • Doelgroep onderzoek: kort beschrijven en begrijpen van de verschillende doelgroepen van je product of dienst. Dit is de start voor het begrijpen van je doelgroep en gaat vooraf aan het zoekwoorden onderzoek;

  • Zoekwoorden onderzoek of ‘keyword research’ start met het invoeren van aannames van zoekwoorden in de Google Keyword Planner tool. Je kunt hier maximaal 10 woorden of woord combinaties invoeren aangevuld met een referentie site (dit kan een site van een conculega zijn). De tool geeft je dan het geschat zoekvolume en suggesties van andere zoekwoorden.

  • Concurrentie onderzoek: een kort onderzoek om te kijken welke sites ranken op de zoekwoorden die uit het zoekwoorden onderzoek geselecteerd zijn. Dit is cruciaal om te kijken of die pagina’s echt aansluiten bij hetgeen je verwacht en geeft je een idee welke inhoud zorgt voor goed ranking. Om even een voorbeeld uit de fotografie te gebruiken: het zoekwoord ‘fotograaf Zwolle’ met een hoog zoekvolume, levert voornamelijk sites op van trouwfotografen, famlie portrtetten en zwangerschapsshoots, terwijl ‘bedrijfsfotografie zwolle‘, met een lager maar zeer gericht zoekvolume pagina’s laten zien met zakelijke fotografie.

  • Webdesign en pagina opmaak: de uitkomst van het zoekwoorden en concurrentie bepaalt de pagina struktuur en pagina inhoud van de nieuwe website. De URL structuur, titels en beschrijvingen van foto’s en/of illustraties op de pagina sluiten aan bij het zoekwoord, zoekwoord combinaties en synomymen waar de pagina op moet ranken.

  • Opbouw populariteit van de site: Als de site eenmaal live is, zal de inhoud daarvan gedeeld moeten worden via social media en via andere sites die verwijzen naar de betreffende pagina’s. Op deze manier verbeterd de autoriteit en polulariteit van de website. Dit zorgt voor meer bezoekers, die langer op de pagina blijven en naar verloop van tijd zal de betreffende pagina klimmen in de zoekresultaten.

En je voelt hem al aankomen: niet alleen met de juiste praatjes maar ook de juiste plaatjes zorgen er dan voor dat de bezoekers contact met je opnemen!

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *