Duurzaamheid staat bij de Nederlands aanhangwagenbouwer HAPERT hoog in het vaandel. HAPERT Aanhangwagens probeert zich op alle mogelijke vlakken te verduurzamen om zo zorg te dragen voor ons milieu. Een manier waarop HAPERT hieraan bijdraagt is voor het TU/ ecomotive team van de Technische Universiteit van Eindhoven te sponsoren.

TU/ecomotive is een team van TU Eindhoven studenten die opgericht is met het doel om de automobielindustrie te verduurzamen. Het team is in 2012 opgericht en kwam tijdens de Shell Eco-marathon in Rotterdam in 2013 met hun eerste auto: de EM-01 “Penny”. Het idee van deze conceptauto was een zuinige stadsauto te bouwen. Deze auto onderscheidde zich door zijn betrouwbaarheid en behaalde dankzij het bereik van 55 kilometer per kWh de 13 positie.

Ieder jaar bouwt een nieuw samengesteld studententeam een nieuwe auto. Waar het uitgangspunt bij het eerste jaar het ontwerpen van de meest efficiënte auto was, legt TU/ecomotive nu de focus ook op comfort en gebruiksgemak van de auto.

De tweede auto die werd ontworpen en gebouwd door TU/ecomotive was de EM-02 die de naam Isa kreeg. Deze had een bereik van 90 kilometer en werd goedgekeurd door het RDW. Hierdoor kreeg Isa een kenteken waardoor deze op de openbare weg mag rijden.

De derde auto die door het studententeam van TU Eindhoven werd gemaakt was de EM-03 die de naam Nova. Bij deze auto werd de nadruk naar efficiëntie en comfort ook gelegd op modulariteit van de onderdelen. Hierdoor was de Nova gemakkelijk recyclebaar en duurzaam.

Inmiddels heeft TU/ecomotive in totaal 7 auto’s gebouwd, namelijk de Penny, Isa, Nova, Lina, Noah, Luca en de Zem. Hierbij lag de nadruk respectievelijk op natuurlijkheid, duurzaamheid tijdens alle levensfases, het gebruiken van afval en op CO2 neutraal zijn.

Doordat de kernwaarden van de TU/ecomotive het bedrijf HAPERT aanhangwagen aan het hart gaan is HAPERT sponsor van het initiatief. Dit doet het bedrijf door een gesloten aanhangwagen te leveren waarin de auto van TU/ecomotive wordt vervoerd.

Deze dichte aanhanger is van het model Sapphire. De HAPERT Sapphire kan voor veel doeleinden worden gebruikt doordat deze door HAPERT op bestelling wordt gemaakt met allerlei mogelijke opties. Dit maakt deze aanhangwagen ideaal voor gebruik door het TU studententeam.

De HAPERT Sapphire wordt elk jaar speciaal voor de auto van de TU/ecomotive ontworpen en gefabriceerd. Ook wordt deze voorzien van stickers waardoor meteen herkenbaar is wat er in de aanhangwagen wordt vervoerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *