Het is een eeuwige discussie tussen autoliefhebbers: zijn elektrische auto’s wel zo duurzaam? Uit een nieuwe studie blijkt dat het wel waar is: elektrische auto’s zijn minder slecht voor de natuur als het gaat om uitstoot. Zelfs als ze geen gebruik maken van groene energie, maar grijze energie.

Elektrische auto’s

De studie heeft bewezen dat een complete levenscyclus van een elektrisch voertuig (vanaf het opgraven van materiaal tot de schroothoop) uiteindelijk zorgt voor minder uitstoot dan een auto die op gas rijdt. Het schijnt zelfs niet te uit te maken of je je auto inplugt in ons ‘groene’ Nederland of de kolenindustrie-energie van India.

De Europese Unie wil dat we in 2035 geen verbrandingsmotoren meer gebruiken, maar dat is moeilijk hard te maken zolang mensen denken dat elektrische voertuigen helemaal niet zo schoon zijn. Georg Bieker van de International Council on Clean Transportation (ICCT): “We hebben veel lobbywerk van delen van de auto-industrie die zeggen dat elektrische voertuigen niet zo veel beter zijn als je rekening houdt met de elektriciteitsproductie en de batterijproductie. We wilden dit onderzoeken en zien of deze argumenten waar zijn.” De argumenten blijken niet waar.

Bron