Helemaal blij dat je weer een DM hebt op Instagram, blijkt het een onbekende te zijn die zijn semi-erotische profiel met je wil delen. Het is irritant en je kunt er wel iets aan doen, maar Instagram gaat daarin nu een stapje verder.

Online intimidatie

Hoewel het zeker niet voor iedereen zo zal voelen, zijn er gebruikers die deze vreemden in de inbox echt ziet als online intimidatie. Instagram begrijpt dit en wil graag dat het platform vooral wordt gebruikt voor leuke contacten. Het is niet de bedoeling dat gebruikers een nare bijsmaak krijgen van het social medium.

Instagram introduceert nu Limits, waarmee je automatisch reacties en DM-verzoeken kunt verbergen voor mensen die jou niet volgen, of je pas sinds kort zijn gaan volgen. Instagram schrijft: “We hebben deze functie ontwikkeld omdat we hoorden dat creators en publieke figuren soms plotselinge pieken in reacties en DM-verzoeken ervaren van mensen die ze niet kennen. In veel gevallen is dit een uitstorting van steun – alsof ze viraal gaan na het winnen van een Olympische medaille bijvoorbeeld-. Maar soms kan het ook een toestroom van ongewenste opmerkingen of berichten betekenen. Als je daar doorheen gaat – of denkt dat dit staat te gebeuren – kun je Limits inschakelen om het te vermijden.”

Bron