“Als je eenmaal in dat ecosysteem van Apple gevangen zit, dan kom je er maar moeilijk uit.” Het wordt vaak gezegd tegen verstokte Apple-fans en dat heeft zeker niet alleen te maken met de producten van het techbedrijf. Het is ook echt moeilijk om eruit te komen, maar Google komt met een oplossing.

Van iPhone naar Android

Het is altijd een moeilijke keuze: welke telefoon kies je en ga je de overstap maken van iPhone naar Android of andersom? Er komt heel wat administratieve rompslomp bij een switch van iOS naar Android: eerst al je contacten opschrijven (of naar een kennis appen), een lijst maken met alle apps die je dagelijks gebruikt en een eeuwigheid wachten tot al je foto’s van een backup zijn voorzien. Genoeg drempels om te besluiten het bij een iPhone te houden.

Het gaat om een app die Google maakt om het makkelijker te maken de overstap van Apple’s iPhone naar een Android-toestel te maken. Dat hoeft dus niet per se Google’s eigen Pixel te zijn, maar ook toestellen van onder andere Samsung, oudere Huawei-exemplaren, Xiaomi en OnePlus.

Bron