De meningen zijn verdeeld over hoe het precies komt dat er zoveel schaarste is van PlayStation 5-consoles, maar het heeft Sony in ieder geval nog niet heel erg gedeerd. Sony heeft aangekondigd dat het al 10 miljoen PlayStation 5-consoles heeft verkocht. Daarmee is het apparaat de snelst verkopende PlayStation.

10 miljoen PlayStation 5’s

PlayStation 5 is in november 2020 uitgekomen. Het was al vanaf game-evenement E3 2020 de vraag of die gloednieuwe next gen console van Sony -maar ook die van Microsoft, Xbox Series X- wel voldoende beschikbaar zou zijn. Soms worden voorraden expres laag gehouden, zodat een artikel een nog gewilder object wordt. Echter houdt die schaarste bij PlayStation 5 nu wel erg lang aan, waardoor menig gamer zich benadeeld voelt.

Nog steeds is er menig appgroepje op WhatsApp waarin snel wordt gedeeld wanneer er ergens weer PlayStation 5-consoles beschikbaar zijn, want het is nog steeds een uitdaging om er eentje te bemachtigen. Toch verkopen de consoles grote getalen: waar het in april nog 7,8 miljoen stuks waren die over de toonbank gingen, zijn dat er nu in totaal dus al 10 miljoen. Het betekent dat PlayStation 5 keihard over de verkoopcijfers van PlayStation 4 heengaat, wat tot nu toe de snelst verkopende Sony-console was.

Bron