Ajax ken je als schoonmaakmiddel, voetbalploeg en moedige, Griekse held. Er is echter ook een beveiligingssysteem dat Ajax heet. We besloten dit systeem uit te dagen voor een test: kun je in één uur je huis beveiligen?

Je huis beveiligen binnen een uur

Zaterdagmiddag 12:00 uur – de start

Het Ajax-pakket ligt op ons te wachten: het zit boordevol producten die allemaal een bijdrage moeten leveren aan een veiliger huis. We noemen een sirene, paniekknop, lekkagemelder, rookmelder en een bewegingsmelder. Genoeg te doen dus. Voor ons ligt de Ajax hubkit, plus nog enkele extra’s. Om deze challenge te doen, besluiten we om niet alles al vast te gaan monteren, het gaat nu puur even om de technische installatie. We installeren eerst de gratis Ajax-app en openen elk product. In de Ajax-app moet je wel een account aanmaken, waarbij je zowel de telefoonnummer als je e-mail moet registreren en bevestigen met een code. Echter is dat zo gepiept, want je hebt vrijwel meteen de installatiecodes binnen.

Zaterdagmiddag 12:10 uur – de hub

Na alle pakjes open te hebben gemaakt en een foto te hebben gekiekt van het geheel, is het tijd om te begiñnen. Evèn de kast wegschuiven waar het internetmodem is geplaatst, want die heb je nodig om de Ajax-hub te installeren. Je kunt het ook mobiel doen, maar dit is zeker voor een beveiligingssysteem net een wat stabielere methode. Gelukkig levert Ajax een compleet pakket: overal zitten al batterijen in en er zit zelfs bij elk item dat dat nodig heeft schroefjes. De hub installeren lijkt een tijdrovend karwei, maar dat valt heel erg mee. Stekkers erin, de QR-code op de verpakking -of het product- scannen met de Ajax-app en je kunt het een kamer toewijzen en een naam geven en thats it.

ajaxhub

Bron